Disput.Az

Jump to content


Photo

Konkret Suallara Cavablar Və Köməklik 2


  • Please log in to reply
437 replies to this topic

#46 million

million

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2373 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 30 March 2013 - 17:12

Excel cədvəlində eyni söz yazılmış bütün yaçeykaları bir dəfəyə necə ititrmək olar ?
  • 0
A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z



#47 GoldenLife

GoldenLife

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 30 March 2013 - 19:59

Excel cədvəlində eyni söz yazılmış bütün yaçeykaları bir dəfəyə necə ititrmək olar ?

yacheykanin tininden tutub lazimi istiqametde dartirsiz .
  • 0

#48 million

million

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2373 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 30 March 2013 - 21:07

yacheykanin tininden tutub lazimi istiqametde dartirsiz .


mənə bütün cədvəldəki eyni söz olan yaçeykaları silmək lazımdır. məsələn 200 yaçeykada "internet" sözü yazılıb. onları bir-bir silmək, gizlətmək asandır amma çox vaxt aparır. Bunu bir dəfəyə etmək lazımdır. Bilirəm mümkündür amma necə ?
  • 0
A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

#49 GoldenLife

GoldenLife

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 31 March 2013 - 09:12

mənə bütün cədvəldəki eyni söz olan yaçeykaları silmək lazımdır. məsələn 200 yaçeykada "internet" sözü yazılıb. onları bir-bir silmək, gizlətmək asandır amma çox vaxt aparır. Bunu bir dəfəyə etmək lazımdır. Bilirəm mümkündür amma necə ?

Aydindi..
Ctrl- H ."Nayti i Zamenit' " Eger butun eyni ya4eykalari silmek istiyirsizse -Zamenit'cun hecne yazmirsiz .
  • 0

#50 GoldenLife

GoldenLife

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 31 March 2013 - 09:13

Aydindi..
Ctrl- H ."Nayti i Zamenit' " Eger butun eyni ya4eykalari silmek istiyirsizse -Zamenit'cun hecne yazmirsiz .

Bawqa asant varianti yoxdu mence
  • 0

#51 million

million

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2373 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 31 March 2013 - 11:45

Aydindi..
Ctrl- H ."Nayti i Zamenit' " Eger butun eyni ya4eykalari silmek istiyirsizse -Zamenit'cun hecne yazmirsiz .


nayti-zamenit edəndə yaçeykalardakı yazı itsə də yaçeyka özü qalır.
  • 0
A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

#52 GoldenLife

GoldenLife

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 31 March 2013 - 12:44

nayti-zamenit edəndə yaçeykalardakı yazı itsə də yaçeyka özü qalır.

Men anlamiram ,yaceykalarin ozunu neye lazimdi , Isteyirsiz lazimsiz yaceykalar silinsin onlari yerine qonwu yaceykalar kecsin ya nece??
  • 0

#53 GoldenLife

GoldenLife

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 31 March 2013 - 12:45

Skrinwot etseniz aydin olardi
  • 0

#54 million

million

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2373 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 31 March 2013 - 13:09

Men anlamiram ,yaceykalarin ozunu neye lazimdi , Isteyirsiz lazimsiz yaceykalar silinsin onlari yerine qonwu yaceykalar kecsin ya nece??


bəli bunu etmək istəyirəm. məsələn: 100 yaceyka var istəyirəm onların arasından 10-cu, 25-ci ,57-ci yaçeykalar itsin cədvəldə 97 yaçeyka qalsın.

Edited by million, 31 March 2013 - 13:10.

  • 0
A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

#55 GoldenLife

GoldenLife

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 01 April 2013 - 13:42

bəli bunu etmək istəyirəm. məsələn: 100 yaceyka var istəyirəm onların arasından 10-cu, 25-ci ,57-ci yaçeykalar itsin cədvəldə 97 yaçeyka qalsın.

Aydindi ama duzu bele bir vasite haqqinda eüitmemiwem ,Ama her halda Данные /Фильт istiqametinde axtarin . Tapsaniz zehmet olmasa yazarsiz
  • 0

#56 million

million

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2373 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 01 April 2013 - 19:11

Aydindi ama duzu bele bir vasite haqqinda eüitmemiwem ,Ama her halda Данные /Фильт istiqametinde axtarin . Tapsaniz zehmet olmasa yazarsiz


axtarıram. rus saytlarında yazılıb amma excel-i yaxşı idarə edə bilmdəyim üçün tam anlaya bilmirəm. tapsam mütləq yazaram. sizə də təşəkkür kömək etməyə çalışdız çox sağ olun.
  • 1
A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

#57 Fuad_077

Fuad_077

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 332 posts
  • Offline

Posted 01 April 2013 - 19:35

Zehmet olmasa, hecmi texminen 150-200 Mb-a qeder olan normal,rahat ishledile bilen Videoredaktor proqrami varsa, yuklemek ucun linki ile birlikde bura yazin. Evvelceden Teshekkurler!
  • 0

#58 million

million

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2373 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 01 April 2013 - 22:49

Zehmet olmasa, hecmi texminen 150-200 Mb-a qeder olan normal,rahat ishledile bilen Videoredaktor proqrami varsa, yuklemek ucun linki ile birlikde bura yazin. Evvelceden Teshekkurler!


hansı işləri görmək istəyirsiz ? sadə əməliyyatları (kəsmək, montaj, fon və s.) Windows Movie Makerdə etmək olar.

Sony Vegas ondan bir az da çox funksiyalıdı burdan yaza bilərsiz http://thepiratebay.... vegas/0/99/200

burda da çox program var həmçinin videoredaktorlar http://nnm-club.ru/f...forum.php?f=513
  • 0
A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

#59 Fuad_077

Fuad_077

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 332 posts
  • Offline

Posted 04 April 2013 - 19:32

hansı işləri görmək istəyirsiz ? sadə əməliyyatları (kəsmək, montaj, fon və s.) Windows Movie Makerdə etmək olar.

Sony Vegas ondan bir az da çox funksiyalıdı burdan yaza bilərsiz http://thepiratebay.... vegas/0/99/200

burda da çox program var həmçinin videoredaktorlar http://nnm-club.ru/f...forum.php?f=513


Aydindir, cox teshekkur edirem, faydali linklerdir.
  • 0

#60 Fuad_077

Fuad_077

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 332 posts
  • Offline

Posted 14 April 2013 - 16:13

"Facebook"-da profil ucun (shexsi sehife ucun) nece etmek olar ki, "Сообщения" bolmesi gorunmesin, yani o profile baxanda kenar shexsler hemin profile mektub yaza bilmesin, ancaq dostlari yaza bilsin!
  • 0

#61 Prins Heaven

Prins Heaven

    Newbie

  • Newbies
  • Pip
  • 15 posts
  • Offline

Posted 16 April 2013 - 15:50

Məndə Samsung Galaxy S2 -dir və bütün proqramlar cox gözəl işləyir.Halhazırda qiymətidə düşüb və məncə münasib elə bu telefon olar.Siz həm kompyuter həm də telefon kimi işlədə bilərsiniz.
  • 0

#62 215KL2

215KL2

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4882 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:BAku

Posted 17 April 2013 - 09:17

"Facebook"-da profil ucun (shexsi sehife ucun) nece etmek olar ki, "Сообщения" bolmesi gorunmesin, yani o profile baxanda kenar shexsler hemin profile mektub yaza bilmesin, ancaq dostlari yaza bilsin!


Facebook ayarlarında bu hamısı var
  • 0
крыса олма, нажми лайк =)

#63 i.N

i.N

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2463 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 17 April 2013 - 09:28

Facebook ayarlarında bu hamısı var

yigishdiriblar o ayari
  • 1

#64 Fuad_077

Fuad_077

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 332 posts
  • Offline

Posted 18 April 2013 - 02:36

yigishdiriblar o ayari


Beli, tapmaq olmur, goturubler o funksiyani deyesen....

Edited by Fuad_077, 18 April 2013 - 02:36.

  • 1

#65 gapgara

gapgara

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 24 April 2013 - 15:38

Microsoft Outlook 2010 - bu proqramı internetdən necə yükləyim?
  • 0

#66 i.N

i.N

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2463 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 24 April 2013 - 16:56

Microsoft Outlook 2010 - bu proqramı internetdən necə yükləyim?

bu saytdan yaza bilersiz


isteseniz size komeklik ede bilerrem, mende var o program yaza bilerem sizin ucun

Edited by i.N, 24 April 2013 - 16:57.

  • 0

#67 gapgara

gapgara

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 24 April 2013 - 19:08

bu saytdan yaza bilersiz


isteseniz size komeklik ede bilerrem, mende var o program yaza bilerem sizin ucun


Orda bütöv ofis proqramıdır, mənə tək outluk lazımdır.
  • 0

#68 i.N

i.N

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2463 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 24 April 2013 - 19:52

Orda bütöv ofis proqramıdır, mənə tək outluk lazımdır.

siz onu yazin, sonra ustanovka edende ancaq outluku ustanovka edin, o birileri sondurun
  • 0

#69 gapgara

gapgara

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 24 April 2013 - 20:04

siz onu yazin, sonra ustanovka edende ancaq outluku ustanovka edin, o birileri sondurun


Yaxşı, yoxlayaram.
  • 0

#70 i.N

i.N

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2463 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 24 April 2013 - 20:35

Yaxşı, yoxlayaram.

ok
  • 0

#71 Фико

Фико

    Advanced Member

  • Almost members
  • PipPipPip
  • 55 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:Баку-Истанбул

Posted 26 April 2013 - 15:13

men burda adimi nece deyishe bilerem?nastroykada ele shey yoxdu:(
  • 0

#72 215KL2

215KL2

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4882 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:BAku

Posted 26 April 2013 - 15:28

men burda adimi nece deyishe bilerem?nastroykada ele shey yoxdu:(


Фико - nikinizi ancaq qeydiyyat zamanı verdyiniz ad və soyada dəyişə bilərsiz, onu da səhv eləmirəmsə adminə deyərək
  • 0
крыса олма, нажми лайк =)

#73 Фико

Фико

    Advanced Member

  • Almost members
  • PipPipPip
  • 55 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:Баку-Истанбул

Posted 26 April 2013 - 15:42

admine sms yaziram inboxa.amma bele yazilir- vi ne mojete sazdavat novie soobweniya do 26 aprela 2013
  • 0

#74 215KL2

215KL2

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4882 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:BAku

Posted 26 April 2013 - 15:57

admine sms yaziram inboxa.amma bele yazilir- vi ne mojete sazdavat novie soobweniya do 26 aprela 2013


Siz yeni istifadəçi olduğunuza görə bəzi məhdudiyyətlər olacaq. Ona görə də bir az ismarış sayını artırın və 26 sına kimi gözləyin :)
  • 1
крыса олма, нажми лайк =)

#75 Фико

Фико

    Advanced Member

  • Almost members
  • PipPipPip
  • 55 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:Баку-Истанбул

Posted 26 April 2013 - 16:01

Siz yeni istifadəçi olduğunuza görə bəzi məhdudiyyətlər olacaq. Ona görə də bir az ismarış sayını artırın və 26 sına kimi gözləyin Posted Image

ok:(
  • 0

#76 cancan_84

cancan_84

    Pro-Active

  • Amateurs
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Offline

Posted 29 April 2013 - 11:04

Salam, excelde cekdiyim bir cedvelin capa verdikden sonra olcusunun eni 4 sm, uzunu 8 sm olmasini isteyirem kesib bir yere yapisdirmaq ucun.bunu nece ede bilerem? evvelceden tesekkurler.
  • 0

#77 speed0055

speed0055

    Newbie

  • Newbies
  • Pip
  • 2 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 15 June 2013 - 15:16

salam.xahiş edirəm mənə komək edin.Sizə bir sualim var: deməli mən dovlet işinde işləyirəm,indi başqa maaşi daha yüksək olan işə qəbul olunuram,bütun sənədlərim hazirdir,lakin kohnə iş yerim işçi catişmamazligindan əmək kitabçami vermək istəmir.İşdən azad olunmagcun ərizəmi yazmişam.ama müdür məzuniyyətdə oldugunnan ərizəmə baxilmiyib.Kadrlar şöbəsində mənə yalniz 2 həftədən sonra kitabçami verəcəklərini deyirlər.Amma verəcəklərinə heç əmin deyiləm.Yeni düzəlmək istədiyim işə bu barədə məlumat vermişəm.Onlar mənə 2 həftədən çox gozləyə bilmədiklərini bildiriblər.Bilmək istərdimki qanunnan mənə neçə gün ərzində əmək kitabçami qaytarmalidirlar?və 2 həftədən tez kitabçami goturməyin başqa bir yolu heç yoxdur?

Oxudugunuza görə çox sagolun.xahiş edirəm mənə bir məsləhət verin(((

 


  • 0

#78 Atilla55

Atilla55

    Almost Profi

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 504 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:Balaken

Posted 15 June 2013 - 16:37

azercell 4g-ni heqiqeten destekleyir?


  • 0

#79 Nazim Hasanov

Nazim Hasanov

    Expert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2454 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:العكر

Posted 28 June 2013 - 22:45

admine sms yaziram inboxa.amma bele yazilir- vi ne mojete sazdavat novie soobweniya do 26 aprela 2013

А чем этот не устраивает ?


  • 0

Из-за чего, собственно, столько претензий к Пилату? Из-за того, что он не стал вмешиваться во внутренние дела чужой страны?


#80 Savadsiz

Savadsiz

    Member

  • Newbies
  • PipPip
  • 43 posts
  • Offline

Posted 29 June 2013 - 00:18

Salam.

SMART provayderi işlədirəm. Artıq bir ilə yaxındır ki, problemlər olur. Keçən il zəng vurdum, sürəti artırdılar, amma problem sürət deyildi. Günün bəzi vaxtları düzəlir, çox vaxtsa it günündə işləyir net. Deməli internetə girirəm 5 dəq yaxşı gəlir sürət, və 1 dəq fasilə, ümumiyyətlə internet əlaqəsi qopur, ən sadə saytlara belə girmək olmur. Online oyunlarda daha çox özünü göstərir bu və Smartın servis xidmətini xoş sözlərlə yada salıram.. Telefon falan da götürmürlər artıq. Onu deyim ki, modemdə problem ola bilməz, birini özlərindən almışam. Başqa modemim də var, hər ikisində eyni problem var. Kimsə indiyəcən bu problemlə üzləşibmi? Səbəbini bilən yoxdu?

Əvvəlcədən təşəkkürlər!


  • 0

#81 gapgara

gapgara

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 29 June 2013 - 00:54

 

Salam.

SMART provayderi işlədirəm. Artıq bir ilə yaxındır ki, problemlər olur. Keçən il zəng vurdum, sürəti artırdılar, amma problem sürət deyildi. Günün bəzi vaxtları düzəlir, çox vaxtsa it günündə işləyir net. Deməli internetə girirəm 5 dəq yaxşı gəlir sürət, və 1 dəq fasilə, ümumiyyətlə internet əlaqəsi qopur, ən sadə saytlara belə girmək olmur. Online oyunlarda daha çox özünü göstərir bu və Smartın servis xidmətini xoş sözlərlə yada salıram.. Telefon falan da götürmürlər artıq. Onu deyim ki, modemdə problem ola bilməz, birini özlərindən almışam. Başqa modemim də var, hər ikisində eyni problem var. Kimsə indiyəcən bu problemlə üzləşibmi? Səbəbini bilən yoxdu?

Əvvəlcədən təşəkkürlər!

 

Telefon xəttini də yoxladın, kiçik boşluqlar da təsir edə bilər.


  • 0

#82 Savadsiz

Savadsiz

    Member

  • Newbies
  • PipPip
  • 43 posts
  • Offline

Posted 29 June 2013 - 01:07

Telefon xəttini də yoxladın, kiçik boşluqlar da təsir edə bilər.

Bu postu rus forumunda səhər yazmışdım ordan bura copy elədim. Günortadan sonra əlaqə qura bildim provayderdən, dedilər provayderdə heç bir problem yoxdu. Kəsdilər təzdən verdilər yenidən problem oldu. - əlavə edim.

Telefon xəttində problem varsa, evdə saatlarla telefonla danışdıqları olur , o zaman nə kəsilmə nə də belə qeyri-adi bir şey baş vermir axı


  • 0

#83 gapgara

gapgara

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 29 June 2013 - 01:11

Bu postu rus forumunda səhər yazmışdım ordan bura copy elədim. Günortadan sonra əlaqə qura bildim provayderdən, dedilər provayderdə heç bir problem yoxdu. Kəsdilər təzdən verdilər yenidən problem oldu. - əlavə edim.

Telefon xəttində problem varsa, evdə saatlarla telefonla danışdıqları olur , o zaman nə kəsilmə nə də belə qeyri-adi bir şey baş vermir axı

telefon danışığında hiss olunmaya bilər, amma rəqəmsal ötürmələrdə biruzə verir boşlüqlar.


  • 0

#84 Savadsiz

Savadsiz

    Member

  • Newbies
  • PipPip
  • 43 posts
  • Offline

Posted 29 June 2013 - 01:21

telefon danışığında hiss olunmaya bilər, amma rəqəmsal ötürmələrdə biruzə verir boşlüqlar.

Cavablarınıza görə təşəkkürlər.

Bu boşluqları aşkarlamaq və yoluna qoymaq kimin öhdəsindədi, provayderin yoxsa ats-in? 


  • 0

#85 gapgara

gapgara

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3790 posts
  • Offline
  • Gender:Male

Posted 29 June 2013 - 03:27

Cavablarınıza görə təşəkkürlər.

Bu boşluqları aşkarlamaq və yoluna qoymaq kimin öhdəsindədi, provayderin yoxsa ats-in? 

Onsuzda indi hami məsuliyyətdən qaçır :) ATS-le əlaqə saxlayin, gəlib yoxlasınlar, xətlərinə cavabdeh olsalar onda qalan mesuliyyət düşür provayderin boynuna.


  • 0

#86 215KL2

215KL2

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4882 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:BAku

Posted 29 June 2013 - 14:05

 

Salam.

SMART provayderi işlədirəm. Artıq bir ilə yaxındır ki, problemlər olur. Keçən il zəng vurdum, sürəti artırdılar, amma problem sürət deyildi. Günün bəzi vaxtları düzəlir, çox vaxtsa it günündə işləyir net. Deməli internetə girirəm 5 dəq yaxşı gəlir sürət, və 1 dəq fasilə, ümumiyyətlə internet əlaqəsi qopur, ən sadə saytlara belə girmək olmur. Online oyunlarda daha çox özünü göstərir bu və Smartın servis xidmətini xoş sözlərlə yada salıram.. Telefon falan da götürmürlər artıq. Onu deyim ki, modemdə problem ola bilməz, birini özlərindən almışam. Başqa modemim də var, hər ikisində eyni problem var. Kimsə indiyəcən bu problemlə üzləşibmi? Səbəbini bilən yoxdu?

Əvvəlcədən təşəkkürlər!

 

 

  Salam.

 

ADSL internet normal işləməsi əsas aşağıdakı nüanslardan asılıdır. 

 

1. Əsas telefon xətti 

 

Bunu özünüz yoxlamaq istəyirsizsə modemlərin daxilində belə bir servis var. Siz  normal işləyən vaxt, işləməyn vaxt da modemə daxil olub  SNR Margin, Line Attenuation göstəricilərin yerləşdirin bura. Baxaq görüm nədir.

 

  

2. Avadanlıq ( Bura Provayder və abonent tərəfdəki daxildir. )

 

Provayder tərəfdə çox nadir hallarda olur, olsa da özləri məlumat verirlər. Abonent tərəfdə isə splitterin düzgün qoşulmaması, düzgün işləməsi ola bilər. Daha sonra işıq problemi, modemin öz problemi, kompüter problemi 

 

 

 

 


 

 

 

 

Telefon xəttində problem varsa, evdə saatlarla telefonla danışdıqları olur , o zaman nə kəsilmə nə də belə qeyri-adi bir şey baş vermir axı

 

 

 

 

BAxmayaraq ki hər ikisi fiziki xəttədə işləyir telefon xətti analoq tezliyində, onun informasiya ötürmə qabilyyəti 56 kb/s dir amma  ADSL rəqəmsal rejimdə işləyir maksimal ötürmə sürəti 24 m/s dir . Xəttin kefiyyəti tələb olunan sürət parametrlərinə cavab vermədikdə kəsilmələr olur. 


  • 0
крыса олма, нажми лайк =)

#87 Savadsiz

Savadsiz

    Member

  • Newbies
  • PipPip
  • 43 posts
  • Offline

Posted 29 June 2013 - 14:50

  Salam.

 

ADSL internet normal işləməsi əsas aşağıdakı nüanslardan asılıdır. 

 

1. Əsas telefon xətti 

 

Bunu özünüz yoxlamaq istəyirsizsə modemlərin daxilində belə bir servis var. Siz  normal işləyən vaxt, işləməyn vaxt da modemə daxil olub  SNR Margin, Line Attenuation göstəricilərin yerləşdirin bura. Baxaq görüm nədir.

 

  

2. Avadanlıq ( Bura Provayder və abonent tərəfdəki daxildir. )

 

Provayder tərəfdə çox nadir hallarda olur, olsa da özləri məlumat verirlər. Abonent tərəfdə isə splitterin düzgün qoşulmaması, düzgün işləməsi ola bilər. Daha sonra işıq problemi, modemin öz problemi, kompüter problemi 

 

 

 

 


 

 

BAxmayaraq ki hər ikisi fiziki xəttədə işləyir telefon xətti analoq tezliyində, onun informasiya ötürmə qabilyyəti 56 kb/s dir amma  ADSL rəqəmsal rejimdə işləyir maksimal ötürmə sürəti 24 m/s dir . Xəttin kefiyyəti tələb olunan sürət parametrlərinə cavab vermədikdə kəsilmələr olur. 

 

1. İş orasındadı ki, elə tez tez net gəlib gedir ki, anı tutmaq olmur. Günboyu davam edir bu vəziyyət, artıq yoxlamışam.  Hal-hazırda belədi. 

SNR Margin
:
29.4 89.7 db    
Line Attenuation
:
36.3 20.2 db    
Data Rate
:
4352 1022 kbps

Qeyd edim, adsl işığı həmişə modemdə yanır, dediyim hallarda belə. İnternet işığı isə gah yanır, gah yanıb sönür.

 

2. Provayder deyir problem yoxdu, heç xəttə də problem yoxdu, guya local problemdi, onlara aidiyyatı yoxdu gərək mən düzəldəm. Modem problemi ola bilməz, 2 gül kimi işləyən modemim var birini özlərindən almışam. İksi birdən xarab oldu? Evdə 3 notebookla yoxlamışam, hətta öz notebook-umu sırf dünən buna görə format eləmişəm. Yenə də eyni vəziyyətdi...

 

3. 3 ilə yaxındı işlədirəm, son 1 ildə qısa qısa olurdu bu problemlər, indi çoxalır. Əvvəlki iki il max. sürətlə daxil olurdum, xətt normal idi, belə tez dəyişə bilər hər şey?

 

Cavabladığınız üçün sizə də minnətdəram :)


  • 0

#88 adad333

adad333

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4988 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:Мухосранск-city

Posted 29 June 2013 - 20:44

W8-i yaziram kompyutere, yaxshi da ishleyir, hech bir pro9blem yoxdur amma kompyuteri axsham sondururem seher windows achilmir, login-parol yerinden sonra. iki dene windows yuklemisem ikisi de eyni trabla. Shubhelenirem ki, achar krivoyddu, kimdese bele hadise bash verib?


  • 0

 


#89 215KL2

215KL2

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4882 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:BAku

Posted 30 June 2013 - 18:21

1. İş orasındadı ki, elə tez tez net gəlib gedir ki, anı tutmaq olmur. Günboyu davam edir bu vəziyyət, artıq yoxlamışam.  Hal-hazırda belədi. 

SNR Margin
:
29.4 89.7 db    
Line Attenuation
:
36.3 20.2 db    
Data Rate
:
4352 1022 kbps

Qeyd edim, adsl işığı həmişə modemdə yanır, dediyim hallarda belə. İnternet işığı isə gah yanır, gah yanıb sönür.

 

2. Provayder deyir problem yoxdu, heç xəttə də problem yoxdu, guya local problemdi, onlara aidiyyatı yoxdu gərək mən düzəldəm. Modem problemi ola bilməz, 2 gül kimi işləyən modemim var birini özlərindən almışam. İksi birdən xarab oldu? Evdə 3 notebookla yoxlamışam, hətta öz notebook-umu sırf dünən buna görə format eləmişəm. Yenə də eyni vəziyyətdi...

 

3. 3 ilə yaxındı işlədirəm, son 1 ildə qısa qısa olurdu bu problemlər, indi çoxalır. Əvvəlki iki il max. sürətlə daxil olurdum, xətt normal idi, belə tez dəyişə bilər hər şey?

 

Cavabladığınız üçün sizə də minnətdəram :)<smile.png>

 

 

Sizin modemin xətti ideal vəziyyətdədir.  Qalır internet olmayan vaxt yoxlamaq lazımdır ki modemin PPPoE sesiyası necə işləyir. Ping ilə yoxlamısız ?


  • 0
крыса олма, нажми лайк =)

#90 215KL2

215KL2

    Wise

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4882 posts
  • Offline
  • Gender:Male
  • From:BAku

Posted 30 June 2013 - 18:22

W8-i yaziram kompyutere, yaxshi da ishleyir, hech bir pro9blem yoxdur amma kompyuteri axsham sondururem seher windows achilmir, login-parol yerinden sonra. iki dene windows yuklemisem ikisi de eyni trabla. Shubhelenirem ki, achar krivoyddu, kimdese bele hadise bash verib?

 

Açar düzgün olmaayanda belə şey rast gəlməyib.  Videokart driverləri ola bilər, safe mode açmağa cəhd edin görək nə olur


  • 0
крыса олма, нажми лайк =)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



Администрация сайта не несёт ответственности за сообщения на форуме и содержание рекламных баннеров.
Всё написанное является частным мнением независимых пользователей форума.

Copyright © 2009-2014 Disput.Az