Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Businka

Bizim Metbex )

1292 posts in this topic

Bashlayaq. QIzlarin xahishi ile ilk achilishi men edirem )

"Tiffani salati"

Salat lay-lay hazirlanir. Mayonezden chox shey asilidir, odur ki artiq sinanmish mayonez istifade edin.

1. Xirda dogranmish ve limon ve sheker tozunda marinad edilmish sogan (marinad - 1 bash sogan nazik ve xirda dogranir, yuyulur ve 2 x.q sheker tozu, 3 x.q. limon suyu elave edilir. Bir neche saat saxlanilir)

2. Solomka sheklinde dogranmish ve qizardilmish toyugun sine eti (mutleq qizartmamishdan evvel doyun ve karri vurun. Qurutmayin)

3. Holland pendiri

4. Qaynadilmish toyuq yumurtasi

5. Qovrulmush badam

6. Ortadan bolunmush uzum deneleri

Zovqe gore salatin bezedilmesinde kahidan da istifade etmek olar.

9283223268c8.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Businka yumurta , badam , pendir ne qeder olmalidi. Bir zehmet onu da yazin)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikinci salat, et salatidir. Bu chox asan bir usuldur ve chox dadlidir. Her shey chox sadedir. Mal eti qaynadilir, didilir, uzerine sarimsaq, qoz ve mayonez elave eilir. Chipslere doldurulur )

9153ea60772a.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Businka yumurta , badam , pendir ne qeder olmalidi. Bir zehmet onu da yazin)

Qabdan asilidir. Gozeyari edirem men

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

minnetdaram Businka. rroza.gif Asand ve umudvaram dadlidir. Bu gun axsam eve gedende edecem. Cox saq ol

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mövzumuz xeyirli olsun , qızlar....smile.png

Businka , orda tərifləmişdim , amma burda da deyəcəm , smile.pngçox gəşəngdir. Əllərinizə sağlıq.appl.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

minnetdaram Businka. rroza.gif Asand ve umudvaram dadlidir. Bu gun axsam eve gedende edecem. Cox saq ol

Sonra fikrinizi bildirersiniz zehmet olmasa 25.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mövzumuz xeyirli olsun , qızlar....smile.png

Businka , orda tərifləmişdim , amma burda da deyəcəm , smile.pngçox gəşəngdir. Əllərinizə sağlıq.appl.gif

Teshekkurler. Umid edirem bu movzuda xanimlarimiz ve beylerimiz passiv olmaz. Her gun bishirdikleri yemeklerin resmi ile bolusherler )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teshekkurler. Umid edirem bu movzuda xanimlarimiz ve beylerimiz passiv olmaz. Her gun bishirdikleri yemeklerin resmi ile bolusherler )

Businka unutma tekce resm yoxyox.gif Hem de terkibi ve hazirlanma qaydasi ile
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Təxminən 10 pay üçün

Pendirli Biskvitlər üçün

5 yumurta

3 xörək qaşığı mayonez

3 xörək qaşığı mannı və ya adi ağ un

400 qram sürtgəcdən keçirilmiş bərk pendir (məsəl üçün çedar pendiri. Bir neçə pendirin qarışığı da ola bilər, amma aralarında mütləq sarı rəngdə bir pendir olsun)

İçi üçün

1 kilo çəkilmiş toyuq filesi (çəkilmiş hind quşu əti ilə əvəz edə bilərsiniz)

6 xörək qaşığı yağ (duru və ya kərə)

2 ədəd orta boy baş soğan - xırda-xırda doğrayın

Zövqə görə duz

Zövqə görə istiot

Xırda-xırda doğranmış şüyüd - zövqə görə (zəruri deyil)

Hazırlanma Qaydası

ölçüləri 33 x 28 sm olan 2 ədəd soba listinin dibinə perqament kağızı sərin.

Sobanı 180Cdək qızdırın.

Pendirli biskvitləri hazırlayın. Bunun üçün yumurtaları mikser və ya çəngəllə yaxşıca çalın. Mayonez, mannı və ya un, və pendiri əlavə edib qarışdırın. Alınan qarışığı iki hissəyə bölüb, hazırladığınız listlərə töküb yayın. Biskvitləri sobanın orta rəfində bir az qızaranadək bişirin. Sobadan çıxardıb, kənara qoyun ki, biskvitlər soyusun. İndi isə hər biskviti ortadan (uzunlamasına deyil) ikiyə kəsin. Beləliklə 4 biskvitiniz olacaq. Yavaşca biskvitləri perqament kağızından soyub çıxardın. İçi hazırlayın. Bunun üçün tavada yağı qızrıdıb, soğanı bu yağda qızardın. Kənara qoyub soyudun. Ət, duz, istiot və göyərtini buraya əlavə edib qarışdırın.Sobanı 160Cdək qızdırın.Folqa kağızını iri-iri kəsib listin üstünə elə sərin ki, listin dibini tamamilə örtsünlər. Biskvitlərdən birini listin ortasına yerləşdirib, için üçdə bir hissəsini üstünə yayın. İkinci biskviti bunun üstünə yerləşdirib, içdən yayın. Beləcə davam edin. Axırıncı biskvitlə piroqu örtün. Piroqu 50 dəqiqə ərzində bişirin.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm dadli alinar. Super!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men bu piroqu ilk defe refiqemgilde yemisdim cox dadli idi, sonralar evde de ozum etdim amma onun etdiyi kimi dadli deyildi boynuma aliram))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qızlar , mənim növbəmdi smile.png

Vatruşka ( Tvorojnik )

Xəmiri adi mayalı xəmirdi

2 yumurta

2 st. şəkər tozu

1 st.süd

0,5 st. duru yağ

1x.q. xama

un - nə gədər tutdu

duz

vanilin

1 ç.q. maya

İçlik

200 q kəsmik

1 x.q. şəkər tozu

vanilin

İşə başlamazdan əvvəl balaca bir qabda 1 ç.q. maya və 1 ç.q. şəkər tozunu 0,5 st suda qarışdırıb qoyuruq isti yerə ki , qalxsın.

Sonra başlayırıq xəmiri yazırlamağa. Yumurta , şəkər tozu , duz , duru yağ , ilıq süd , vanil , xama - bunların hamısını bir qaba töküb qarışdırırıq. Bu zamana kimi maya artıq qalxmalı idi , üstündə köpüklü papaq əmələ gəlməli idi. Mayanı da əlavə edirik xəmirə , qarışdırırıq. Ən axırda un əlavə edirik , az-az , xəmirimiz bərk olmamalidi, hətta ələ yapışsada olar. Əllərə vaxt-vaxt duru yağ sürtüb yoğursaq xəmiri , onda yapışmaz. Xəmir hazır olandan sonra qoyuruq gəlsin , mən adətən gecədən yoğurub qoyuram , səhərə kimi yaxşıca qalxir. Gələndən sonra ondan yumru kökələr edib yığırıq listin üstünə ,10 dəq. gözləyirik . Sonra ortasını qaşıqnan əzib, üstdən içlik qoyuruq .Ən axırda üstlərinə yumurta sürtüb qoyuruq sobaya.

180 dərəcədə 20-25 dəqiqəyə hazir olur.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men bu piroqu ilk defe refiqemgilde yemisdim cox dadli idi, sonralar evde de ozum etdim amma onun etdiyi kimi dadli deyildi boynuma aliram))

Hefte sonu qonaqlarim gelmelidir. Onlar uchun ederem )) Teshekkur maraqli resept uchun loveyouddd.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hefte sonu qonaqlarim gelmelidir. Onlar uchun ederem )) Teshekkur maraqli resept uchun loveyouddd.gif

Deymez. rroza.gif Sizden bu gun 2 salat orgendim bu salatlar mutleq Yeni ilde dedmoroz.gif sufremde olmalidir.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

qizlaaar...???!!!))) ne qonaqlaidir bele..??? ))

teze movzu acmisiniz..?? ozu de mensiz..????

))) Xeyirli olsun...Nuw olsun..!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qizlar irad ve teklifler movzusuna gelin de 1 deqiqelik

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qozlu badimcan salati

4 ədəd badımcan+ 4 bibər+ yarım dəstə cəfəri+ 2 diş sarımsaq+ 250 qr qatıq+ 3 x/qaşığı duru yağ+

1 stəkan qoz içi+ istiot+sirkə+duz

Hazırlanma qaydası

Badımcan və bibərləri közdə bişirin ya da sobaya atın bir az bişsin ki yumşalsın. İkisinin də qabıqlarını soyun, doğrayın. Qozu da xırda-xırda doğrayın. Sarımsaqları əzin. Cəfəridən başqa bütün ərzaqları vəsaiti qarışdırın. Servis edərkən cəfərilə bəzəyin

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qizlar wekil yuklemek alinmir mende (((( yoxsa men de cox isteyirem biwirdiklerimi yerlewdirem

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qizlar iwdeyem indi, sebrim catmir resept ve tam tefsilati ile hazirlama qaydasini yazmaga..gece evden yadima duwdukce yazaram men de bildiklerimden..))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brownie (Fransiz wirniyyati)

150 qr toz seker qoz 80 qr yağ 75 qr bal (bir şorba qaşığı) 50 qr kakao 2 yumurta 1 paket vanil 75 qr un duz

HAZİRLANMASİ

Yağ və toz şəkər yaxşıca çırpılaraq içinə vanil və bal qatılır.Yumurtalar qarışığa tək-tək yedirilir. Ən son kakao, un və qoz əlavə olunur.Əvvəldən 170 dərəcədə isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişirilir

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brownie (Fransiz wirniyyati)

150 qr toz seker qoz 80 qr yağ 75 qr bal (bir şorba qaşığı) 50 qr kakao 2 yumurta 1 paket vanil 75 qr un duz

HAZİRLANMASİ

Yağ və toz şəkər yaxşıca çırpılaraq içinə vanil və bal qatılır.Yumurtalar qarışığa tək-tək yedirilir. Ən son kakao, un və qoz əlavə olunur.Əvvəldən 170 dərəcədə isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişirilir

Debon bunu ozunuz hazirlamisiz?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozum hazirlamisam amma seklini internetden goturmusem. Cunki evde hazirlayanda seklini cekmek aqlima gelmemisdir.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mən də yayda tez-tez brauni bişirirəm. Amma mən kakao yox, sürtkəcdən keçirilmiş şokoladdan istifadə edirəm , daha dadlı alınr. Birdə ki , üstündən mütləq dondurma ...... Bax onda ləzzətinə heç dayanmaq olmur.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir defe de edende siz elediyiniz kimi wokalad ederem. Umidvaram ela alinacaq

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Debon bunu ozunuz hazirlamisiz?

Butun bunlar mikserde calinir? Ve 1 xahiw qizlar ozum hazirlamiwam amma wekli internetden goturdum etmeyek . Bu gunden sonra ne hazirlasaq cekek yerlewdirekrroza.gif
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butun bunlar mikserde calinir? Ve 1 xahiw qizlar ozum hazirlamiwam amma wekli internetden goturdum etmeyek . Bu gunden sonra ne hazirlasaq cekek yerlewdirekrroza.gif

He onu da soruwmaq isteyirdim axi 75q un 50 g kakao bunlari qawiq ve ya stekanla yazin da imkan varsa. Bu axwama hazirlamaq isteyerdim amma bu mene aydin olmayanlara gore qalib
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Qizlar wekil yuklemek alinmir mende (((( yoxsa men de cox isteyirem biwirdiklerimi yerlewdirem

http://www.radikal.ru/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yazdim )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

He onu da soruwmaq isteyirdim axi 75q un 50 g kakao bunlari qawiq ve ya stekanla yazin da imkan varsa. Bu axwama hazirlamaq isteyerdim amma bu mene aydin olmayanlara gore qalib

Miss , gəl mən sənə təxmini deyim. Mən 3 yumurtalı biskvitə 5 dolu xorək qaşığı un tökürəm. Kakao varsa , deməli unu azaltmaq lazımdır. öyrətmək olmasın , amma daha başlamışam , prosesi axıra kimi yazacam smile.png

Unu miksernən yox, qaşiqnan qarışdırıram az-az əlavə edə-edə Sobanı əvvəlcədən 200 dər. kimi qızdırıram , xəmiri içinə qoyan kimi dərəcəni 180 azaldıram , sonra hər 10 dəq bir dərəcəni 5-10 azldıram , axırıncı 20 dəq isə 150 dərəcədə bişirirəm. ümumi vaxt təxminən 50-55 dəq çəkir. Onda korjumun həm içi yaxşi bişir , həm də yaxşı qalxır.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

qizlar, halal olsun sizə...

mövzuvuz da mubarəkdi...rroza.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miss , gəl mən sənə təxmini deyim. Mən 3 yumurtalı biskvitə 5 dolu xorək qaşığı un tökürəm. Kakao varsa , deməli unu azaltmaq lazımdır. öyrətmək olmasın , amma daha başlamışam , prosesi axıra kimi yazacam smile.png

Unu miksernən yox, qaşiqnan qarışdırıram az-az əlavə edə-edə Sobanı əvvəlcədən 200 dər. kimi qızdırıram , xəmiri içinə qoyan kimi dərəcəni 180 azaldıram , sonra hər 10 dəq bir dərəcəni 5-10 azldıram , axırıncı 20 dəq isə 150 dərəcədə bişirirəm. ümumi vaxt təxminən 50-55 dəq çəkir. Onda korjumun həm içi yaxşi bişir , həm də yaxşı qalxır.

cox tewekkurloveyouddd.gif
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

qizlar, halal olsun sizə...

mövzuvuz da mubarəkdi...rroza.gif

Sizi de gozleyirik yemeklerinizle birlikderroza.gif
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Doras%20Cooking%20in%20La%20Cucina guya men wekil yerlewdirmek istemiwem)))
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeni movzunuzmuz mubarekdi !

Mende bishirdiklerimi sizlerle bolushmek istedim..

Dovğa

1 lt.qatiq,1 yumurta,1 cay.q un .1 x.q yumru duyu

birlikde calinir,qaynadilir.əvvəlcədən yuyulub xirda doğranmış

keşniş,şüyüd,nanə,dağkeşnişi,şomu

qaynayan qatiqa qatilib azca qaynadilir

.soyuduqdan sonra duz vurulur.Soyuq halda sufreye verilir

025cd31774e8.jpg

Kükü

keşniş,şüyüd,nane,dağkeşnişi,şomu +

sürtkəcdən kecirilmiş 1 kartof

yumurta

1 cay.q un

qarişdirib yaq tokulmuş tavada her 2 terefi bişirilir

974a165a9585.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeni movzunuzmuz mubarekdi !

Mende bishirdiklerimi sizlerle bolushmek istedim..

Dovğa

1 lt.qatiq,1 yumurta,1 cay.q un .1 x.q yumru duyu

birlikde calinir,qaynadilir.əvvəlcədən yuyulub xirda doğranmış

keşniş,şüyüd,nanə,dağkeşnişi,şomu

qaynayan qatiqa qatilib azca qaynadilir

.soyuduqdan sonra duz vurulur.Soyuq halda sufreye verilir

025cd31774e8.jpg

Kükü

keşniş,şüyüd,nane,dağkeşnişi,şomu +

sürtkəcdən kecirilmiş 1 kartof

yumurta

1 cay.q un

qarişdirib yaq tokulmuş tavada her 2 terefi bişirilir

974a165a9585.jpg

Seray sizi burda gozleyirdim )))))) xow geldiz yemeklerinizle birlikderroza.gif
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray sizi burda gozleyirdim )))))) xow geldiz yemeklerinizle birlikderroza.gif

sizide xoş gordukloveyouddd.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sizi de gozleyirik yemeklerinizle birlikderroza.gif

miss,mutleqloveyouddd.gif .

mənsiz yeməy movzusu olaryox.gif ?elə belə gəlmək istəmirəm canim mənim, bişirdiyim yeməkrlər ilə təəcübləndirmək istəyirəmtongue.png

ugurlarrroza.gifrroza.gifrroza.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeni movzunuzmuz mubarekdi !

Mende bishirdiklerimi sizlerle bolushmek istedim..

Dovğa

1 lt.qatiq,1 yumurta,1 cay.q un .1 x.q yumru duyu

birlikde calinir,qaynadilir.əvvəlcədən yuyulub xirda doğranmış

keşniş,şüyüd,nanə,dağkeşnişi,şomu

qaynayan qatiqa qatilib azca qaynadilir

.soyuduqdan sonra duz vurulur.Soyuq halda sufreye verilir

025cd31774e8.jpg

Kükü

keşniş,şüyüd,nane,dağkeşnişi,şomu +

sürtkəcdən kecirilmiş 1 kartof

yumurta

1 cay.q un

qarişdirib yaq tokulmuş tavada her 2 terefi bişirilir

974a165a9585.jpg

Seray xanim dovga gaynayanda bir dene bash sogani da butov shekilde atin ve goyun axira kimi galsin,dovga hazir olandan sonra cixararsiniz.Bir defe yoxlayin ....daha da dadli alinacag...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray hazirlanma qaydasin yaz da Ve ne qeder erzaq lazimdi

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi pitinin hazirlanmasin yazacaqdiz gozleyirikrolleyes.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

54483b074206.jpg

1 kq qara ciyeri suda bişirirəm

1 dənə soğan xirda doğranib yaxşi (ağ qalmamalidi ) qizardilir.uzerine 1 dene kök surtkəcdən kecirilir ,1 yumurta soyutma halinda bişirilir ve qizaran soqana əlavə edilir.sonra soqan ve koke qaraciyer qatilib bir azda qizardilir.azca soyuduqdan sonra ət maşınından 2 defe kecirilir.klyonka paketin uzerine evvel qaraciyer sonra ise kərə yağı sürtülüb rulet kimi bukulur.Soyuducuda saxlanilir.

NUŞ OLSUNrroza.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray xanim dovga gaynayanda bir dene bash sogani da butov shekilde atin ve goyun axira kimi galsin,dovga hazir olandan sonra cixararsiniz.Bir defe yoxlayin ....daha da dadli alinacag...

Mutleq edecem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray yumurtani da surtgecden keciririk?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray xanim dovga gaynayanda bir dene bash sogani da butov shekilde atin ve goyun axira kimi galsin,dovga hazir olandan sonra cixararsiniz.Bir defe yoxlayin ....daha da dadli alinacag...

Biz tereflerde dovgaya yashil sarmisaq da vurulur. Tebii ki, zovqe goredir

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi, Sizin el ishlerinizi de gormek isterdik ) Tebii ki, reseptlerle birge :)

Qizlar, aferin size cheers.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray yumurtani da surtgecden keciririk?

yox onu ət cəkən maşindan keciriirk.yumurta+qizardilmiş qaraciyer+coqan+kok et ceken maşindan 2 defe kecirilir

Zövqə gürə qoz da vurmaq olar paştetə

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

d9429500c9d5.jpg

siz de reseptinizi bizimle boluşseniz əlaa olar

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

men bir dene elave edim, qaraciyeri qaynadanda onunla birge yerkoku, defne yarpagi, uyudulmemiw qara istiot, baw sogan da qaynatsaniz ciyerin spesifik qoxusu def olar..hem birinci defe ciyeri qaynadib suyunu suzdukden sonra ikinci defe qaynamaga qoyanda bu erzaqlari elave etmek daha duzgundur..sonra ise yerkokunu, lap ele istiotuda et mawinindan iki defe kecirmek olar....

Nuw olsun hamiya..))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boyuk memniyyetle

3 kortof

3+1 yumurta 1 i bezek ucundue

kolbasa baqa gore

kok 4-5 eded bezele birge

Goy soqan

2 turw xiyar

Bezek ucun qara zeytun

tebii ki, qatlar arasi moyanez , duz , istiot,

Butun bunlar surtgecin xirda gozunden kecirdilir

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi pitinin hazirlanmasin yazacaqdiz gozleyirikrolleyes.gif

Yaz deyirsiniz yazim da...))) Ilk novbede deyim ki,pitini onun ucun hazirlanmish xususi saxsi gabda bishirmek lazimdir.Kimde yoxdursa teze bazarin ashagi gapisinda saxsi gablar magazasi var,ordan ala biler.Orada muxtelif olcude olan gablar olur-1 neferlik,3-4 neferlik ve s.Ancag men meslehet gorerdim ki,1 neferlik alasiniz,cunki bir neferin yemesi ucun 5 neferlik gabi gizdirmag lazim gelmir...Piti gabini aldigdan sonra onlari coxlu duz ve bir tike guyrug elave edilmish gazanda 5-6 saat gaynatmag lazimdir.Ondan sonra artig onu piti gabi kimi istifade etmek olar.

Bilirsiniz pitini indi her kes istediyi kimi hazirlayir.Hem de ki,olkemizde her bolge bunu ozune mexsus usulla hazirlamaga calishir..Amma men indi klassik usulla hazirlanmish piti ucun resepti yazmag isteyirem...Bunun ucun reseptle gotursek 164 g et goturulur,amma siz 170-180 g goturseniz daha doyumlu olar.Goyun etinin 1 tike dosh,1 tike boyun,1 tike bud hissesinden(sumuklu) ve 1 tike de yene de bud hissesinden,amma sumuksuz goturmek lazimdir.Suda uzun muddete isladilmish noxudu ve secilmish etleri gaba yerleshdiririk,su ile doldurub gaz plitesinin uzerine goyulmush xususi demirin uzerine goyurug.Piti gaynayana yaxin gazi zeif oda salirig.Gaynadigca suzgecli gashigla periodik olarag kefini yigmag lazimdir ki,pitinin helimi bulanig alinmasin.Kefi gurtardigdan sonra her piti gabina orta olculu soganin dordde biri geder dogranmish sogan elave edilir.Yarim saat sonra yene de her gaba bir tike guyrug(20-30g) elave edilir.Bir saat yarimdan sonra orta olculu,butov shekilde kartofu da yerleshdirmek lazimdir gabda.Kartof olcusu ele goturmek lazimdir ki,hec olmasa gaba yerleshsin..)))15-20 degigeden sonra suda isladilmish alca gurusu ve zeferan elave etmek lazimdir.Artig 20 degigeden sonra piti hazir olacag.Duzu-istiotu ise pitinin kefi yigilib gurtardigdan sonra vurmag meslehetdir...Onu da geyd etmek isteyirem ki,cavan guzunun etinden piti dadli alinmir,bunun ucun azi bir yashli heyvanin eti daha munasibdir.Piti stola verildikde yaninda sogan,guru nane ve sumax da verilir...Shekide ise piti ucun sumuksuz et,kartof evezine shabalid,alca gurusu evezine albuxara ve heyva goturulur...Bolgarlar da piti hazirlayirlar,amma onlar kartof evezine goy lobya,alca turshusu evezine her gaba yarim pomidor elave edirler...Ne ise cox uzaga getmeyim.Bu geder.Nush olsun...Yaradan ellere algish.))))

P.S.Burada Businka pitinin tendirde bishirilmesi hagginda yazmishdi.Duzdur bir cox bolgelerde tendirde piti bishirilir,amma men yazdigim ardicilligi hami gozlemeye calishir....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

60d3a9abd47d.jpg

salatin terkibin istediyiniz kimi edib bu cur bezeye bilersiz . Men oqlumun ad gununde hazirlamiwdim bunlari uwaqlar ucun cox maraqli olur. Nuw olsunrroza.gif
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seray xanim dovga gaynayanda bir dene bash sogani da butov shekilde atin ve goyun axira kimi galsin,dovga hazir olandan sonra cixararsiniz.Bir defe yoxlayin ....daha da dadli alinacag...

Biz tereflerde dovgaya yashil sarmisaq da vurulur. Tebii ki, zovqe goredir

Gilenar xanim o movsumi xarakter dashiyir...Goy sarimsag hemishe olmur axi..Bir de ki,yazig dovganin bashina daha ne oyun acilmir?Cenub bolgesinde meselen,paxla da elave edirler..)))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bolqarlarin pitisi yaqin daha dadli olar...xususen pomidor ile....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 kq qara ciyeri suda bişirirəm

1 dənə soğan xirda doğranib yaxşi (ağ qalmamalidi ) qizardilir.uzerine 1 dene kök surtkəcdən kecirilir ,1 yumurta soyutma halinda bişirilir ve qizaran soqana əlavə edilir.sonra soqan ve koke qaraciyer qatilib bir azda qizardilir.azca soyuduqdan sonra ət maşınından 2 defe kecirilir.klyonka paketin uzerine evvel qaraciyer sonra ise kərə yağı sürtülüb rulet kimi bukulur.Soyuducuda saxlanilir.

NUŞ OLSUNrroza.gif

Siz bir defe pashtet ucun toug ciyeri goturun,gorersiniz nece zerif alinacag..hem de cox dadli.Ciyerin aciligin goturmek ucun bir cay cashigi da sheker tozu elave etseniz daha yaxshi olardi.Yumurta ise hec lazim deyil.Gusur kimi gebul etmeyin,men de oz bildiyimi yazdim..)))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gizlar mene ele gelir metbexden yazirsinizsa,onda stolu nece servirovka etmekden,ozunu stol arxasinda idare etmekden,gida gebulu medeniyyetinden de danishsaniz pis olmazdi.Hem de ki,garshinizda yeni il ucun sufre acmag kimi bir mesuliyyetli ish durur..Yegin ki, gozel stol acmagi hami arzulayir.Ish ele dadli hazirlamagla gurtarmir ki,baxir onu nece stola vermek lazimdir, ruslar demishken,predpodnosit etmek ozu de bir incesenet ishidir..)))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi resept uchun teshekkurler. Ancaq chox vaxt aparir ee (( Mende o qeder hovsele hardandir? Yaxshisi bu defe etdiyim kimidi. Hem asan, hem dadli. kim dese ki кто скажет что не мальчик piti deyil ya dadli deyil, dursun ireli tongue.png

Maestro, sorry. Bilirem ki her sheyi qaydasiyca hazirlamaq yaxshidi, amma men ele sebirli adam deyilem ))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butun nahar fasilesini pitiye hesr etdim,ortada da hec ne yox.Yuz defe ozume soz verirem ki,bu metbex sohbetine garishmayim,alinmir ki,alinmir.Ozu de size deyim ki,bu yemek meselesine men cox ele de fikir veren deyilem e..))))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gizlar mene ele gelir metbexden yazirsinizsa,onda stolu nece servirovka etmekden,ozunu stol arxasinda idare etmekden,gida gebulu medeniyyetinden de danishsaniz pis olmazdi.Hem de ki,garshinizda yeni il ucun sufre acmag kimi bir mesuliyyetli ish durur..Yegin ki, gozel stol acmagi hami arzulayir.Ish ele dadli hazirlamagla gurtarmir ki,baxir onu nece stola vermek lazimdir, ruslar demishken,predpodnosit etmek ozu de bir incesenet ishidir..)))

Deqiq qeyd olundu. Men axtarirdim bu yaxinlarda ideyalar. Ancaq hele xoshuma geleni yoxdu. Kechen il istedim yolka budaqlari ile sufrenin qiragini bezeyim, butun tikan kimi tokuldu sufrenin ustune :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi resept uchun teshekkurler. Ancaq chox vaxt aparir ee (( Mende o qeder hovsele hardandir? Yaxshisi bu defe etdiyim kimidi. Hem asan, hem dadli. kim dese ki кто скажет что не мальчик piti deyil ya dadli deyil, dursun ireli tongue.png

Maestro, sorry. Bilirem ki her sheyi qaydasiyca hazirlamaq yaxshidi, amma men ele sebirli adam deyilem ))

Businka eksine bu daha udobnidir.Ozu ucun gaynayir da,kefini yigdigdan sonra ona bir de ne ise elave edende yaxinlashirsiniz.Bir de ki,dexli yoxdur hansi yemeyi bishirirsiniz,gerek onun ustunde oynayasan ki,xorek seni daim yaninda hiss etsin.Inanin onda daha da dali olur.Xanimlar bu zaman butun pozitiv enerjilerini hemin xoreye verirler.Menden meslehet kimi gebul ede bilersiniz,kefiniz yaxshi omayanda hec vaxt xorek bishirmeye calishmayin..O hec vaxt dadli alinmayacag...)))))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

dünyanın harasında olmağımdan asılı olmayaraq bizim mətbəxin yerini verən ikinci bir mətbəxə rast gəlməmişəm

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi, yadinizdadirsa siz mene osetrina baligini bishirmek uchun resept vermishdiz. Tomat sousu ile idi. Eyni reseptle foreli bishirsem eyni cur dadli chixar, yoxsa bashqa reseptle bishirmek lazimdi? 25.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

60d3a9abd47d.jpg

Cox gozeldi ,ushaqlar ucun doqurdanda maraqlidi

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siz bir defe pashtet ucun toug ciyeri goturun,gorersiniz nece zerif alinacag..hem de cox dadli.Ciyerin aciligin goturmek ucun bir cay cashigi da sheker tozu elave etseniz daha yaxshi olardi.Yumurta ise hec lazim deyil.Gusur kimi gebul etmeyin,men de oz bildiyimi yazdim..)))

Allah elemesin gusur kimi qebul edimloveyouddd.gif ,burada tekce bishirdiklerimizle deyil faydali meslehetlerimizlede bolushsek bilmeyenlerde nese orgener

Qoyduqum shekildeki pashtet ele toyuq ciyerinden hazirlamisham.

Mence her qaraciyerin ozune uyqun dadi var.hamisida bir-birinden gozeldi.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konfutsi, yadinizdadirsa siz mene osetrina baligini bishirmek uchun resept vermishdiz. Tomat sousu ile idi. Eyni reseptle foreli bishirsem eyni cur dadli chixar, yoxsa bashqa reseptle bishirmek lazimdi? 25.gif

Foreli(yegin ki,Norvegiya forelidir) menim fikrim var ki,goyle sebzi kimi yoxlayim gorum nece alinacag?Amma mene ele gelir tomatda da yaxshi alinar,sadece o cox zerif oldugundan bishende dagila biler.Siz "zalivnaya riba" kimi prob eleyin,mene ele gelir dadli alinar.Sebzi ize mene ele gelir ela alinacag,cunki cox yagli balig oldugundan goyle daha dadli olmalidir.Eksperimentirovat ne meshet...Poprobuyu,cto polucitsya...Ancag isteyirsinizse fikirleshib forel ucun bir shey taparam,yadima dushenden...Gerek onu da nezere alim ki,siz sade usulllar daha cox meyillisiniz...)))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gizlar mene ele gelir metbexden yazirsinizsa,onda stolu nece servirovka etmekden,ozunu stol arxasinda idare etmekden,gida gebulu medeniyyetinden de danishsaniz pis olmazdi.Hem de ki,garshinizda yeni il ucun sufre acmag kimi bir mesuliyyetli ish durur..Yegin ki, gozel stol acmagi hami arzulayir.Ish ele dadli hazirlamagla gurtarmir ki,baxir onu nece stola vermek lazimdir, ruslar demishken,predpodnosit etmek ozu de bir incesenet ishidir..)))

Konfutsi Belke onun ucun ayrica movzu acaq adun da qoyaq Qonaqliq. Yoxsa burda alem deyecek bir -birine nece baxirsiz bu fikre .?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yalniz men bu boyda wekil yerlwedire bilerdim))))))))) Baqiwlayin

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foreli(yegin ki,Norvegiya forelidir) menim fikrim var ki,goyle sebzi kimi yoxlayim gorum nece alinacag?Amma mene ele gelir tomatda da yaxshi alinar,sadece o cox zerif oldugundan bishende dagila biler.Siz "zalivnaya riba" kimi prob eleyin,mene ele gelir dadli alinar.Sebzi ize mene ele gelir ela alinacag,cunki cox yagli balig oldugundan goyle daha dadli olmalidir.Eksperimentirovat ne meshet...Poprobuyu,cto polucitsya...Ancag isteyirsinizse fikirleshib forel ucun bir shey taparam,yadima dushenden...Gerek onu da nezere alim ki,siz sade usulllar daha cox meyillisiniz...)))

Isteyirsiz de sozdur? ))) Men bunu sizden gozleyirem )) Mesele burasindadir ki shenbe gunu hormetli qonaqlarim olacaq. Onlar uchun en dadli, en gozel yemeyi hazirlamaq isteyirem. Komek etsez chooox sevinerem

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.